Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Biztonságosabb online bankozásra van szükség2006. 06. 22.

Az RSA Security elkészítette a legfrissebb felmérését, amely arra világít rá, hogy az online banki szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználók a jelenleginél hatékonyabb biztonsági intézkedéseket várnak el.


Az RSA Security az Egyesült Államokban végezte el azt a felmérését, amelynek során a szakemberek elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy az online banki szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználók miként vélekednek a bankjuk biztonság érdekében tett lépéseiről. A vizsgálatokból kiderült, hogy a pénzintézetek ügyfelei hatékonyabb biztonsági intézkedéseket várnak el. Így például a megkérdezettek 90 százaléka szeretné, ha az online tranzakciók monitorozása megtörténne, míg a 60 százalékuk el is várja, hogy egy biztonsági probléma esetén a bankja felvegye vele a kapcsolatot.

A válaszadók háromnegyede úgy vélekedett, hogy a hagyományos felhasználónév/jelszó páros önmagában nem elégséges, és a bankoknak - amennyiben ezt még nem tették meg - hatékonyabb rendszereket kellene bevezetniük. Sokuk szerint a kockázatlapú autentikáció lenne a legmegfelelőbb. Ennek révén a beléptetéskor a rendszer olyan tényezőket is figyelembe venne, mint például a belépés helye, az IP cím, a tranzakciók gyakorisága, stb. Majd ezen tényezők alapján választaná ki a leghatékonyabb autentikációs eljárást. A szakértők a felméréssel kapcsolatban felhívták arra a figyelmet, hogy a banki szolgáltatásokhoz való hozzáférést úgy kell megoldani, hogy az megfelelő biztonságot nyújtson, ugyanakkor gyors, egyszerű és a lehető legkényelmesebben használható maradjon.

Az RSA Security felméréséből kiderül, hogy az amerikai felhasználók többsége már tisztában van a meghamisított emaileket alkalmazó adathalász támadások veszélyeivel. Így a legtöbbjük már nem válaszol olyan levélre, amely látszólag banktól érkezik, és bizalmas adatok után érdeklődik. A biztonsági cég szerint a naponta átvizsgált több millió email alapján elmondható, hogy az utóbbi időben az adathalászathoz felhasznált elektronikus levelek száma kis mértékben ugyan, de emelkedett.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum