Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Kémprogram készítő szoftver 20 dollárért2006. 06. 22.

Az egyik orosz weboldalon 20 dollárért lehetett megvásárolni egy olyan segédprogramot, amelynek segítségével egyszerűen lehetett különböző kémprogramokat készíteni. A vásárlók még technikai tanácsadást is kaphattak.


A Sophos biztonsági cég fedezte fel az Interneten azt a weboldalt, amely nem teljesen szokványos terméket kínált az oda látogató felhasználók számára. A weboldalon ugyanis egy olyan kis segédprogramot lehetett megvásárolni, amely kifejezetten a kémprogramok készítését könnyítette meg. Az alkalmazáshoz kevesebb mint 20 dollárért lehetett hozzájutni. Ráadásul amennyiben igény volt rá, akkor a weboldal üzemeltetői még technikai támogatást is biztosítottak az alkalmazásukhoz.

A Sophos szerint a kémprogram készítő szoftver WebAttacker néven volt megvásárolható. A segédprogram számos olyan kisebb scriptet tartalmazott, amelyek a számítógépek gyors megfertőzését biztosították. Emellett néhány script különböző spamküldő technikákat is támogatott.

Ron O`Brien, a Sophos egyik biztonsági elemzője a legutóbbi nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a kémprogramok készítését megkönnyítő szoftverek egyre nagyobb problémát jelentenek. A szakember szerint ugyanis ezek mind gyakrabban bukkannak fel az Interneten, és valóban jelentősen megkönnyítik a kártékony alkalmazások készítését. Ron O`Brien véleménye szerint mára e segédprogramok révén a kémprogramok készítése olcsón, és mindenféle különösebb szakmai ismeret nélkül is megoldható.

A múlt héten a Sunbelt Software szakemberei is felfedeztek egy a WebAttackerhez hasonló programot, amely billentyűzetfigyelő trójai programok készítését tette lehetővé. A szoftver segítségével könnyedén lehetett olyan trójaiakat létrehozni, amelyek révén elsősorban jelszavak, hitelkártyaszámok és egyéb bizalmas banki adatok voltak megszerezhetők.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum