Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Egyre gyakrabban fenyegetnek az adathalászok2006. 06. 22.

Az adathalász támadások száma folyamatosan emelkedik. A felmérések szerint főleg a weboldalakon keresztül megvalósuló támadások jelentik a legnagyobb problémát.


A téma szakértőiből álló szervezet felméréséből aggasztó következtetésre juthatunk.

Az adathalász (phishing) támadások legfőbb célja, hogy a felhasználók megtévesztésével bizalmas adatokat szerezzenek meg. A támadások leggyakrabban meghamisított elektronikus levelek vagy weboldalak révén valósulnak meg. A legtöbb esetben a támadók online banki szolgáltatásokhoz tartozó felhasználóneveket és jelszavakat igyekeznek megszerezni.

A phishing támadások elleni küzdelemmel foglalkozó Anti-Phishing Working Group a napokban adta ki a múlt év végére vonatkozó felméréseit, amelyből kiderült, hogy decemberben az adathalász célokra is felhasznált weboldalak száma 65 százalékkal nőtt. A szakemberek szerint ennek leginkább az az oka, hogy a különböző egyszerűen használható phishing eszközök mind nagyobb számban kerülnek felhasználásra. A szervezet közleményéből kiderül, hogy decemberben csökkent az adathalászati célokat szolgáló emailek száma. Ugyanakkor az év utolsó hónapjában a felderített phishing weboldalak száma 4630-ról 7197-re emelkedett.

A Websense biztonsági cég is a phishing célokat támogató szoftverek és megoldások terjedésével magyarázta a kártékony weboldalak növekvő számát. A cég szerint ezek az eszközök hasonló hatást gyakorolnak az informatikai biztonságra, mint a néhány éve megjelent, vírusok készítését segítő alkalmazások.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum