Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Aggodalmak az internetes bankhasználat biztonsága miatt2006. 06. 22.

Egy újabb, neves szervezet által készített felmérés is alátámasztotta azokat a híreket, amelyek szerint a felhasználók egyre jobban aggódnak az Interneten keresztül folytatott banki tranzakciók biztonsága miatt.


A biztonsági cégek szerint az Interneten egyre több olyan vírus és kémprogram terjed, amelyek célja kifejezetten a bizalmas banki adatok megszerzése. Ehhez sokszor különböző billentyűzetfigyelő komponenseket alkalmaznak, amelyek folyamatosan naplózzák a felhasználó által bevitt adatokat, majd azokat továbbítják a támadóknak. E kártékony programok mellett szintén nő az adathalász támadások száma is, amelyek különböző megtévesztő - sokszor meghamisított - emailek vagy weboldalak révén próbálják megszerezni a bizalmas adatokat. Mindezek miatt nem csoda, ha a felhasználók egyre jobban aggódnak az adataik és a banki tranzakcióik biztonsága miatt.

Az FSA (Financial Services Authority) egy olyan felmérést készített, amelynek során 1500 felhasználót kérdeztek meg arról, hogy miként vélekednek a banki tranzakciók biztonságáról. A felmérés eredményéből kiderült, hogy a megkérdezettek 50 százaléka nagyon aggódik az online banki szolgáltatások biztonsága miatt. A válaszadók túlnyomó többsége már tisztában van a különböző veszélyekkel, ugyanakkor ezek mérséklése érdekében sokan nem lépnek fel elég hatékonyan. A megkérdezett felhasználók nagy része használ valamilyen biztonsági szoftvert, azonban sokuk nem tudta megmondani, hogy az alkalmazásait mikor frissítette utoljára.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum