Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Tárcsázó vírus – előrelépés a megelőzésben!2004. 04. 22.

Az Infomediátor egyeztetett a Matáv illetékes munkatársával a tárcsázó vírusok által okozott károk megelőzésének lehetőségéről. A megbeszélés során áttekintettük a megelőzési illetve lehetséges védekezési lehetőségeket.


A számítógépek operációs rendszerébe trójai programként beépülő, majd onnan igen magas percdíjjal automatikusan tárcsázó programok által célzott nemzetközi hívószámok megismerhetők, azokat a részletes telefonszámla tartalmazza.

A Matáv azoknak a nemzetközi hívószámoknak az esetében, amelyeket tárcsázó programok használnak nemzetközi központján keresztül letiltja az automatikus hívás lehetőségét. Ez esetben a számítógép nem tud az előfizető tudtán kívül kapcsolatot létesíteni, vagyis a számítógépe által kezdeményezett hívás eredménytelen marad. A hívószám hagyományos telefonkészülékről továbbra is elérhető.

Amennyiben Ön azt tapasztalja, hogy a kirívóan magas telefonszámla egy olyan számmal létrehozott távközlési kapcsolat eredménye, amelyet Ön nem hívott, úgy azt kérjük, jelezze felénk, hogy az automatikus tárcsázás letiltása érdekében intézkedhessünk!
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum