Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Lottónyeremény2004. 06. 28.

A napokban kaptam egy hivatalos igazolást arról, hogy 520,000.USD, nem tévedés, mert betűvel is kiírták: (Five Hundred And Twenty Thousand United States Dollars összegű lottónyeremény nyertese vagyok.


A szerencse a 2004. június 17.-én tartott sorsoláson kedvezett nekem, amikor az e-mail címemet húzták ki nyertesnek.
A nyereményem érvényesítéséért nem kell mást tennem, mint a megadott személyt kell felhívni egy nemzetközi telefonszámon. A megadott név az üzenet szerint a LOTTO RHEINLAND ügynöke.Mivel a megadott telefonszámon egy automata veszi fel a telefont, amely hosszas várakozásra kényszerít, és közben peregnek a súlyos száz vagy ezer forintok, így letettem a kagylót, és inkább megkérdeztem szakértőnket, mi a véleménye. Szakértőnk a Rheinland Lottery-ről az alábbiakban tájékoztat:

Ebben az az különös, hogy van egy ilyen nevű német sorsjegy játék, ami valóban működik, és amire lehet külföldről is sorsjegyet venni. Kb 10-12 évvel ezelőtt mi is játszottunk, félidőben nyertünk is valamennyit, amit persze újra sorsjegyvásárlásra fordítottunk. Ez már sajnos nem nyert.

Ez a név viszont csak hasonlít az eredetire, (azt az állam ellenőrzi, úgy, mint itthon a Szerencsejáték Rt.-t.) és nyilván ez a csalás benne.

Az Isten szerelmére: nehogy már elhigyje valaki, hogy nyert 100 dollárt! (Nemhogy 100.000,-et!)
Nem szabad ilyen naívnak (és ostobának) lenni. Egy rendes sorsjátéknak, lottónak, üzletszabályzata van, amit elküldenek a játékosnak. Lehet rajta nyerni, vagy nem nyerni, de mindenképpen be kell fektetni valamennyi pénzt. (Nem feltétlenül sokat.)
Vannak akik itthon is játszanak, kaparós sorsjeggyel, vagy másként, ezek megtehetik Interneten is. Ilyenkor persze gyorsan előkerül a hitelkártya száma.

Ez eddig rendben van, de SOHASEM kell pl. a PIN kód! Komoly szerencsejáték-cégek közlik a regisztrációs számukat, amelyiken ezeket nyilvántartják.

Ez itt természetesen csalás, de legalább is félrevezetés. Vigyázat! Ne dőljünk be!

"No free lunch" - mondja az angol: nincs ingyen ebéd! Azért általában többet fizetünk, mintha egy ötcsillagos hotelben ebédelnénk.


Nos a váratlan szerencséről ennyit.

Tisztelettel üdvözli Önöket

Infomediátor
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum