Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Megbeszélés a UPC képviselőivel2004. 09. 27.

Az Inforum-Infomediátor Informatikai Felhasználóvédelmi Iroda vezetője, dr. Mayer Erika és Dombi Gábor, az Inforum főtitkára 2004. szeptember 20-án megbeszélést tartott a UPC Magyarország Kft. képviselőivel - Szűcs László kommunikációs igazgatóval valamint dr. Pintér Andrea és dr. Kukovecz Gábor jogi képviselőkkel - a szélessávú kábeles internetszolgáltatás műszaki, fejlesztési és felhasználói kérdéseiről.


A felek megállapodtak abban, hogy rendszeres információcsere és szakmai, fogyasztói tájékoztatás révén igyekeznek segíteni a felhasználókat az új technológia nyújtotta lehetőségek közötti eligazodásban.

A találkozón az Infomediátor Iroda képviselői tájékoztatták a UPC vezetőit a kábeles internetszolgáltatással kapcsolatosan hozzájuk érkezett felhasználói tapasztalatokról, észrevételekről és kérdésekről. A szolgáltató képviselői ismertették a szélessávú kábeles internet technológiai és műszaki sajátosságait, az eddig elvégzett és tervezett fejlesztéseket, beruházásokat, a jövőbeni továbbfejlesztési lehetőségeket. A megbeszélésen a UPC képviselői beszámoltak arról, hogy a szolgáltatás felhasználói táborának és a hálózat terheltségének nagymértékű növekedése nyomán a közelmúltban szükségessé vált az internet-szolgáltatási rendszer teljes megújítása. A hálózatkarbantartási munkálatok, a műszaki kiszolgáló rendszer és az előfizetőknél elhelyezett eszközök (modemek) teljes cseréje során szórványosan tapasztalt fennakadások a szolgáltató reményei szerint a továbbiakban már nem fordulhatnak elő. Ez a fejlesztés – a legújabb európai kábeles adattovábbítási (EuroDOCSIS) szabványra való áttérés - ugyanis éppen a kezdeti hibák kiküszöbölését, a kiszolgálórendszer megbízhatóságának és stabilitásának hosszú távra szóló növelését szolgálta, miközben újabb szolgáltatások és szolgáltatás-csomagok bevezetését és az adatátviteli sebesség lényeges növelését is lehetővé tette.

A UPC ígéretet tett arra, hogy megújult honlapján és az egyéb előfizetői információs csatornákon keresztül, valamint szakmai fórumokon és az Infomediátorral együttműködésben az Infomediátor honlapján igyekszik a továbbiakban az eddiginél is részletesebb tájékoztatást nyújtani szolgáltatásáról és annak technikai hátteréről. A UPC képviselői megerősítették, hogy konkrét panaszok esetén készséggel figyelembe veszik az Inforum-Infomediátor által nyújtott alternatív vitarendezési fórumot is.

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum