Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
ÚJABB HIBA AZ INTERNET EXPLORERBEN2004. 10. 28.

A Secunia biztonságtechnikai cég szerint az Internet Explorer böngésző két olyan hibát is tartalmaz, melyet kihasználva idegenek juthatnak be gépünkbe ráadásul ettől az SP2 javítócsomag sem véd meg.


A www.secunia.com internetes biztonságtechnikai oldal szerint a Microsoft internetes böngészője, az Internet Explorer továbbra is tartalmaz két súlyos biztonsági hibát, és ez igaz a Windows XP SP2-vel frissített verzióira is.

A Secunia szerint az egyik hiba a ”drag-and_drop” funkciót érinti, vagyis azt, amikor az egérrel az internetről a számítógép valamelyik könyvtárába húzunk egy file-t. AZ oldal szerint a problémát a kép- vagy hangfájba rejtett HTML kód jelentheti. Az ily módon a gépünkbe csempészett kód segítségével a támadó már szabadon garázdálkodhat.
A másik támadási lehetőség a weboldalak súgójába rejtett file, mely segítségével a támadó gépünkön is futtathat HTML dokumentumokat.
A Secunia szerint mind a régi, mint az SP2-vel frissített Windows XP is érintett, ezért a cég azt javasolja, hogy a hiba kijavításáig ne használjunk Internet Explorer böngészőt, vagy kapcsoljuk ki annak Active Scripting funkcióját.


Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum