Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Vallásos spam-ek2004. 12. 10.

A nemkívánatos levelek áradatának megszűnéséért imádkozó internetfelhasználók ezúttal egy új jelenséggel kénytelenek szembesülni: a legújabb spam-fajtával, mely vallási üzenetet hordoz.


A 21. század apostolai a huszonegyedik század technológiáját használják, és vallási témájú, imára szólító üzeneteket szórnak szét az Interneten. A háló figyelői szerint növekvő tendenciát mutat az effajta térítés, egyre gyakrabban találkozhatunk vallásos spam-ekkel.

Általában nem egy spam-eket terjesztő csoportosulástól érkeznek ezek a levelek, gazdasági érdekekhez sem köthetők, sokkal inkább egyéni véleménynyilvánításról van szó. Bár a levelek küldői általában angolszászok, leggyakrabban amerikai állampolgárok, és az üzenetek maguk keresztény témájúak, de azért találkozhatunk a világ más részeiről érkezett kéretlen levelekkel is.

Annál is inkább, mert ez a fajta véleménynyilvánítás megfelelően elrejti a küldő személyét, így például számos, a kommunista Kínából érkezett ilyen jellegű levél indult útjára. Bár számuk egyre nő, arányuk az összes spam-hez képest elenyésző, az egy százalékot sem éri el, míg például az orvosi ajánlatok 48, a pornográfia pedig 15%-át teszik ki az összes neten terjesztett nem kívánt üzeneteknek.

Forrás: www.ma.hu
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum