Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Biztonságnövelő kezdeményezések a SAP-tól2005. 01. 30.

Az SAP két olyan új kezdeményezésérõl is beszámolt, amellyel ügyfelei üzleti folyamatainak és adatrendszereinek informatikai biztonságát kívánja növelni.


A vállalat képesítéssel igazolja a biztonságos SAP rendszerek bevezetésében jártas tanácsadók ismereteit. A képesítést eddig több mint 20 partnervállalat szakértői szerezték meg - köztük az Atos Origin európai szervezete, a Deloitte Singapore és az EDS Enterprise Solutions dél-afrikai irodája. Az SAP azt is bejelentette, hogy víruskereső szoftverrel egészítette ki azt az eddig mintegy ötven biztonsági szoftvert tartalmazó listát, amelyen az SAP-alkalmazásokkal tanúsítottan integrálható megoldások szerepelnek.

Az SAP biztonsági képesítés megszerzésével a tanácsadók igazolhatják az SAP-környezeten belüli biztonsági eszközök és intézkedések terén szerzett szaktudásukat. A jelentkezők több mint nyolcvan teszt közül választhatnak az SAP NetWeaver technológiai platform, az SAP üzleti portfóliója, valamint ágazatspecifikus és KKV-megoldásai témakörében. A különböző nyelveken elérhető tesztek egyenként 80 feleletválasztós kérdést tartalmaznak a felhasználók adminisztrálásától kezdve a szerepkörök és a jogosultságok kezelésén keresztül a tűzfalakig, a hálózatokig és az útvonalválasztókig, sokféle területtel kapcsolatban. A programhoz elsőként csatlakozó cégek - köztük a Deloitte Singapore - ügyfeleik beléjük vetett bizalmát kívánják megerősíteni annak igazolásával, hogy hatékonyan képesek kamatoztatni biztonsági szakértelmüket az SAP-projektek során.

Forrás: PrimOnline
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum