Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Internet 1600 forintért!2005. 02. 08.

Szlovákiában több mint százötven internetszolgáltató kínál internetelérést havi kétszázötven szlovák koronáért, azaz körülbelül ezerhatszáz forintért. Az SME szlovák napilap jelentése szerint ezeknek a szolgáltatóknak a vezetéknélküli technológia hozzáférhetősége miatt nem kell használniuk a Slovak Telecom vezetékes végződéseit.


Egy közvélemény-kutatás szerint a lakosság ötvenhét százaléka előfizetne a szolgáltatásra, ha a havi díj nem haladná meg a kétszázötven koronát. A szlovák távközlési hivatal készített is egy listát ezekről a cégekről.
A vezetékes piacon monopolhelyzetben levő Slovak Telecom jelenleg kilencszáz koronáért, azaz majdnem hatezer forintért kínál internetelérést. A szlovák gazdasági miniszter arra szeretné rávenni a céget, hogy csökkentse felére szolgáltatása árát. A gazdasági minisztériumnak ugyan nincs közvetlen kapcsolata a távközlési céggel, a közlekedési minisztérium azonban negyvenkilenc százalékos részesedéssel rendelkezik benne.
A Slovak Telecom szóvivője nem zárta ugyan ki a tárgyalásokat a gazdasági miniszterrel, de azt mondta, hogy az árcsökkentés túl korai lenne.

MTI
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum