Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Kilencezren felvételiztek az interneten keresztül2005. 02. 21.

Az Országo Felsőoktatási Felvételi iroda várakozásainkat jóval meghaladva, a határidő lezárultáigfebruár 15. éjfélig 8962-en véglegesítették elektronikus jelentkezésüket az interneten keresztül.


A felvételi iroda honlapján megjelenő közlemény szerint az e-jelentkezők is jellemzően az utolsó pillanatokra hagyták a lapok kitöltését, az iroda február 10-éig ugyanis mindössze 2800 véglegesített jelentkezést regisztrált, február 14-én 5900-at, míg az utolsó napon közel háromezren zárták le jelentkezésüket. Akadt olyan felvételiző is aki megunva a postai sorban állást, kedden 11 óra után hazasietett, és még éjfél előtt kitöltötte, majd véglegesítette jelentkezését.

Az iroda beszámolója szerint az e-jelentkezési felületen semmiféle fennakadást nem tapasztaltak, így nem volt szükség a szerkesztéssel töltött idő korlátozására sem. A felület terhelési csúcsa 400 jelentkezés egyidejű szerkesztése volt, ám a rendszer biztonsági tartalékait ennek háromszorosára méretezték. Egy jelentkező átlagosan 36 kattintással tudta kitölteni elektronikus jelentkezési lapját.

A felvi.hu-nak csak februárban 138 ezer látogatója volt, azaz a várt felsőoktatási jelentkezők mindegyike "benézett". A felvételi iroda közleménye szerint a jelentkezési lapok előre láthatólag a héten érkezik meg maradéktalanul, feldolgozásuk viszont 3-4 hetet is igénybe vehet. Így előzetes jelentkezői létszámot a jövő héten, előzetes statisztikákat, gyorsjelentést csak a jövő hónap elején tudnak közölni.

Forrás: Figyelőnet

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum