Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Szabad gépkapacitások a tőzsdén2005. 02. 21.

A Sun Microsystems és az Archipelago Holdings – az Egyesült Államokban működő első teljesen elektronikus, nyílt tőzsde, az Archipelago Exchange üzemeltetője – bejelentették, hogy közösen valósítják meg a világ első internetes processzoridő-tőzsdéjét.


A technológiai és a tőzsdei vállalat a Sun Grid számítóhálózat és az Archipelago elektronikus ügyletközvetítő technológiája alapján olyan új elektronikus kereskedési környezetet hoz létre, amelyben az ügyfelek ajánlatokat tehetnek processzoridő vásárlására. Mivel a vállalatok a világ bármely pontjáról dinamikusan kereskedhetnek a processzoridővel, minden eddiginél rugalmasabban tervezhetik meg a számítógépes feldolgozási teljesítmény beszerzését és használatát. Ez új fejezetet jelent a számítástechnikában.

„A Sun Grid számítóhálózat és az Archipelago ügyletközvetítő technológiája révén a vállalatok pillanatnyi igényeik szerint korlátlan számú processzort, továbbá megbízható, egyszerűen használható, nagy teljesítőképességű és sokoldalú technológiát vehetnek igénybe – mégpedig mindezt egy kézből.” – jelentette ki Robert Youngjohns, a Sun Microsystems stratégiai fejlesztésekért és finanszírozásért felelős első elnökhelyettese.

„Meggyőződésünk, hogy az Archipelago Exchange alaptechnológiája alkalmassá tehető szinte bármilyen áruval való kereskedésre, és mivel egyre nő a számítógépes teljesítmény iránti igény, nagy lehetőségeket látunk egy olyan tőzsde megvalósításában, ahol processzoridővel lehet kereskedni.” – fejtette ki Steve Rubinow, az Archipelago Exchange technológiai igazgatója.

- terminal.hu -
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum