Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Becsapja vevőit az Apple?2005. 02. 27.

Az Apple gépekkel foglalkozó viszonteladók egy csoportja pert indított a gyártó ellen a homályos garancia-feltételek, a nem elegendő információ, és etikátlan piaci gyakorlat miatt.


A kereskedők szerint az Apple azt is megtette, hogy régebbi termékeket újracsomagolva próbált értékesíteni. A pert indító csoport kijelentette, hogy bizalmas kereskedelmi információikat arra használta fel a vállalat, hogy saját boltjait felfuttassa, és így kiszorítsa a független kereskedőket. Azzal is vádolják az Apple-t, hogy saját boltjai ellátását mindig előtérbe helyezte, így a keresett és hasznot hozó termékek ott mindig előbb, és nagyobb számban voltak elérhetők, a hiánycikkek is ott jelentek meg legelőször. Mint ahogy azt újévkor megírtuk, a karácsony előtti legnagyobb sláger a piacon a iPod zenelejátszó volt, melyből nem tudtak annyit gyártani, hogy ne fogyott volna el egy nap alatt.. A vádak között szerepel még, hogy a Mac gépek gyártója a garanciát nem hosszabbította meg a javítás idejével, ezzel megrövidítve a vásárlókat.

Nem ez az első eset, hogy az Apple-t saját kereskedői perelik, már folyik egy ilyen ügy, melyet egy másik csoport a MACadam tulajdonosa, Tom Santos, és az Elite Computers and Software főnöke, Thomas Armes indított. Ők a számítógépgyártó akcióit kifogásolják, melyek előnyös helyzetbe hozzák saját boltjait, szintén csak kiszorítva a viszonteladókat. Az Apple Computer még nem reagált a most indított perre.

- cnet -
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum