Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Nem csak a Windows, a Linux is hibás2005. 02. 27.

A Windows után úgy látszik a Linux is erősen "belehúz" a sérülékenységek számában az év első hónapjaiban. A Red Hat ugyanis az elmúlt hét végén egy olyan fontos javításgyűjteményt tett közzé honlapján, amely nem kevesebb, mint 13 darab új, a Linux kernel 2.6-os sorozatát érintő biztonsági hiba javítását tartalmazza.


A nagyrészt súlyos besorolású sérülékenységek legtöbbje csak helyileg használható ki, de van köztük olyan is, amely távolról, a hálózaton keresztül is lehetővé teszi a rendszer összeomlasztását. A hibák közül nem egy már több hónap óta ismert volt a fejlesztők számára, a hivatalos javítás azonban csak most készült el hozzájuk.
Az Ubuntu nem sokkal korábban szintén hasonló frissítéscsomagot tett közzé, amely pluszban még egy, az ipfilter/nettables csomagban felfedezett sérülékenység javítását is tartalmazza. Utóbbi hiba kihasználásával távoli támadók a gép összeomlasztására, illetve a felhasználó által beállított tűzfalszabályok kijátszására kapnak lehetőséget. Ennek a hibának a meglétét egyébként a SuSE is megerősítette, aki szerint folyamatban van a javítások elkészítése.
- pcforum.hu
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum