Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Windows XP SP1 – itt a vége, fuss el véle2005. 02. 27.

A Microsoft a napokban elkezdte felhívni ügyfelei figyelmét, hogy már nincs túl sok hátra a múlt évben kiadott Windows XP SP2 telepítését megakadályozó gédprogramjainak lejárati idejéből. A szóban forgó szoftverek alig másfél hónap múlva beszüntetik működésüket, így az SP1-es XP rendszereket a továbbiakban semmi sem "védi" meg a Service Pack 2 telepítésétől. (Bár a Microsoft erősen ajánlja ügyfelei részére a Windows XP rendszerek automatikus frissítés szolgáltatásának engedélyezését az XP SP2 mielőbbi beszerzése és telepítése érdekében, a cég lehetővé teszi a kompatibilitási problémák miatt aggógó cégek számára, hogy azok átmenetileg megakadályozzák javítócsomag telepítését gépeikre.)


"Ennek a riasztásnak az a célja, hogy emlékeztesse Önt arra a határidőre, amelyet követően az Automatikus Frissítés (AU) szolgáltatás és a Windows Update (WU) a Windows XP SP2-t az esetleges blokkoló mechanizmusok jelenlététől függetlenül is kézbesíti majd. 2005. április 12-étől kezdődően ezek az átmeneti blokkolási mechanizmusok lejárnak, és az SP2 terjesztése az Automatikus Frissítés-en ill. a Windows Update interaktív letöltési lehetőségén keresztül megkezdődik", írja Microsoft.
A Microsoft, bár korábban hangsúlyozta, hogy elengedhetetlen frissítésnek tartja az SP2-t a Windows XP rendszerek számára, a szervízcsomag kiadását követően olyan segédprogramokat tett közzé, amelyekkel átmenetileg meg lehetett akadályozni a rendszer működésében jelentős változásokat eszközlő frissítéscsomag telepítését. Az akkor megszabott 8 hónapos átmeneti, átállási időszak április 12-én fog lejárni, amelyet követően már a segédprogramokat telepítve tartalmazó gépekre is lehetséges lesz az SP2 telepítése.
- pcforum.hu

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum