Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
OTP: nagyösszegű netes átutalás csak mobil aláírással2005. 04. 03.

Az internetes bankszolgáltatásában az OTP Bank keddtől napi 50 ezer forintos átutalási limitet vezet be, amelyet csak a mobil aláírást használó ügyfelek léphetnek túl - mondta Forrai Péter ügyvezető igazgató.


A legnagyobb magyarországi hitelintézetnél 2004 nyarán a biztonság fokozása érdekében bevezetett mobil aláírás azt jelenti, hogy a bank az internetes belépéshez egy SMS-ben elküldött egyszer használatos jelszót biztosít. A mobil aláírás igénybevételére eddig is - önként választhatóan - lehetőségük volt az ügyfeleknek, azonosításukhoz azonban az internetbanki tranzakcióknál elegendő volt az azonosító és a titkos jelszó használata.

"A biztonsági elemek körének kiterjesztésével a jövőben az 50 ezer forint feletti átutalásoknál minden esetben szükséges a mobil aláírás alkalmazása, amely szolgáltatás az ügyfelek részére ingyenes" - mondta az ügyvezető igazgató. Az intézkedés hátteréről elmondta: noha Magyarországon még kevésbé, de Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban terjed a visszaélés kísérlete az internetes bankhasználat kapcsán. Amint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének nemrégiben kiadott közleménye is megállapítja, az internetes bankszolgáltatások várhatóan gyors terjedése miatt arra is fel kell készülni, hogy az internetes csalások is szaporodni fognak, és miután azok módszerei, továbbá kivédésének lehetséges eszközei folyamatosan változnak, ez fokozottabb felelősséget ró a szolgáltatást nyújtó bankokra és a szolgáltatást igénybe vevő ügyfelekre is.

Forrai Péter elmondta: Magyarországon is gyors ütemben növekszik az elektronikus banki szolgáltatásokat igénybevevők száma. Az országosan közel 450 ezer, az interneten bankügyeket intéző ügyfélből a 2004. év végi adatok alapján csaknem 320 ezer az OTP Banknál kötött szerződést. A legnagyobb hazai hitelintézet az elektronikus bankolás biztonsága érdekében eddig is a legkorszerűbb információ-technológiai megoldásokat alkalmazta.

Forrás : hvg.hu
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum