Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Három évre ítélték a magyar crackert2005. 04. 05.

Svéd börtönbe vonul az Ericsson hálózatát feltörő fiatalember. Egy svéd bíróság ipari kémkedésért – nem jogerősen – három év börtönbüntetésre ítélte azt a magyar állampolgárt, aki betört az Ericsson számítógépes rendszerébe és onnan bizalmas információkat szerzett – jelentette tegnap több hírügynökség.


hálózatába, ám – állította – nem volt tudatában annak, hogy bizalmas információkhoz fért hozzá. A vizsgálat során elmondta, hogy tettével csupán fel akarta hívni a figyelmet az Ericsson számítógépes rendszerének biztonsági hibáira, és azok kijavítására ajánlatot téve próbált meg magának állást szerezni a cégnél.

A hatóságok szerint a megszerzett bizalmas információkat harmadik félnek nem adta ki és együttműködő volt a kihallgatások során. A bíróság ennek ellenére úgy ítélte meg, hogy a cselekmény – amennyiben az adatok rossz kezekbe kerülnek – nemzetbiztonsági kockázatot jelentethetett volna.

A betörésekre 2002 márciusa és 2004 júniusa között került sor. Miután közel egy éve figyelték, Richtert tavaly októberben tartóztatta le a svéd rendőrség, amikor egy az Ericsson nevében szervezett találkozóra hívták Malmőbe.

Forrás: IT NEWS
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum