Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Vigyázat a véradást kérő e-mailekkel!2005. 05. 07.

Az országos vérellátó közleményben kér mindenkit, hogy az e-mailben érkezett véradási felhívások valódiságát ellenőrizze, mielőtt továbbküldené.


Az Országos Vérellátó Szolgálat teljes biztonsággal és felelősséggel végzi ellátási feladatait. Az időközönként esetleg felmerülő, egyes vércsoportokban fellépő készletcsökkenés esetén a szervezet maga fordul a segítségért a médián keresztül a lakossághoz, a mihamarabbi készletnövelés érdekében. A segítséget ezúton is nagyon köszönjük a betegek és a magunk nevében egyaránt.

Azonban folyamatosan napvilágra kerülnek olyan e-mailek, melyek általában jó szándékkal, valamely beteg ellátásához szükséges véradásra hívja fel a figyelmet. Ezek a levelek teljesen ellenőrizetlenül, az OVSZ tudta és megkeresése nélkül kerülnek a világhálóra, és komoly károkat okoznak a magyar vérellátásnak.

Kérjük a média és a lakosság segítségét, hogy ezen e-mailek olvasása esetén, minden további lépés előtt, keresse meg szolgálatunkat és győződjenek meg, hogy az információk helyesek-e, megelőzve a félreértéseket.

Dr. Miskovits Eszter főigazgató

Országos Vérellátó Szolgálat
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum