Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Nem trendi az e-mail2005. 07. 31.

Az e-mail az öregeknek való, a fiatalok inkább chatelnek – derül ki a Pew Internet and American Life Project amerikai tinédzserek körében végzett felmérésébõl. A 12 és 17 év közötti internethasználók ma már fõként csak a szüleikkel kommunikálnak elektronikus levelekkel, esetleg hivatalos ügyeiket intézik így. És bár 90 százalékuk még e-mailezik, sokkal jobban lelkesednek az azonnali üzenetküldésért.


E generáció háromnegyede chatel, míg a felnõttek körében ez az arány csupán 42 százalék. A fiatalok fele minden nap cseveg az interneten, egy részük pedig napi több mint két órát dumál online. A megkérdezett 1100 tinédzser közel fele állította, hogy az azonnali üzenetküldõ alkalmazásokon keresztül linkeket és fényképeket küld ismerõseinek, míg közel egyharmad zenét és videót is. A felnõtteket ugyanakkor ez a lehetõség csak kevéssé izgatja fel.

A jelentés arra is kitér, hogy az Egyesült Államokban az internethasználó fiatalok aránya a 2000-ben regisztrált 74 százalékról 90 százalékra nõtt. A világháló lehetõségeivel nem élõk nagyrészt a szegényebb rétegekbõl kerülnek ki, és többségükben feketék.

Forrás: IT NEWS
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum