Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Távközlési jogszabálycsomagot fogadott el az Európai Parlament2014. 04. 07.

Eltörli a roamingdíjat és megtiltja az online alkalmazás segítségével folytatott ingyentelefonálás blokkolását az Európai Parlament a múlt csütörtökön elfogadott távközlési jogszabálycsomag értelmében. Az EP egyrészt 2015 december 15-től eltörölné a külföldi mobiltelefonálásért és hívásfogadásért fizetendő felárat, az úgynevezett roamingdíjat (magyarul barangolási díjat), másrészt az úgynevezett netsemlegesség fogalmának megteremtésével megtiltaná az internetszolgáltatóknak, hogy gazdasági vagy egyéb okokból akadályozzák vagy lassítsák egyes internetes szolgáltatások működését.
Vagyis a jövőben a mobilinternetet is szolgáltatók nem tehetik majd meg, hogy a percdíjakból származó bevételek fenntartása érdekében egyszerűen blokkolják az olyan, interneten keresztül ingyenes telefonálást és üzenetküldést lehetővé tevő alkalmazások működését saját mobilinternet-hálózataikon, mint amilyen például a Skype vagy a Viber. Az Európai Elektronikus Távközlési Hatóságok Testülete, a BEREC jelentése szerint a Skype működését 2012-ben több szolgáltató lassította vagy ellehetetlenítette.

A jövőben viszont a szolgáltatóknak "az interneten zajló forgalmat a feladótól, a címzettől, az adattípustól, a tartalomtól, a résztvevő készülékektől, a szolgáltatástól vagy alkalmazástól függetlenül bármilyen megkülönböztetés, korlátozás és beavatkozás nélkül, egyenlő módon kell kezelniük" - szögezi le az Európai Parlament.

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum