Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Hogyan spóroljunk 120 ezret laptopvásárláskor?2006. 06. 16.

A legnagyobb hagyománnyal - és forgalommal - működő két amerikai online piactér az eBay.com és az Amazon.com. Néhány kattintás, és máris megtaláltuk, amit kerestünk. Még néhány kattintás, rendelés, fizetés, szállítás és máris a miénk. A biztonság ezen oldalak üzemeltetői számára is fontos tényező, így folyamatosan fejlesztik rendszereiket.


Miért éri meg amerikai online store-okból rendelni? Vegyük például a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő laptopok esetét. Egy új Acer Aspire 5672-es laptop itthon 396 ezer forintba kerül, az egyik vezető online boltban. Az eBay-en ugyanezért a típusért, ugyanilyen konfigurációban, átszámolva 196 ezer forintot kellene fizetni. Az eBay-ről vásárolt laptop teljes költsége ugyan nem ennyi lesz, mert a behozatalkor jön hozzá a szállítási díj, valamint a vám és az ÁFA összege. Azonban még így is körülbelül 275 ezer forintra jön ki a végső ár. A számok magukért beszélnek.

Az egyetlen bökkenő az, hogy az amerikai online store-ok nagy része nem vállal Magyarországra szállítást. Ez a probléma viszont könnyen áthidalható. Az InternetVilag.hu pontosan az ilyen esetekre szakosodott: fő profilja az internetes oldalakon vásárolt termékek Amerikából Magyarországra történő szállítása. Nebraskában, egy raktárban gyűjtik be az árukat, majd az ügyfél által kiválasztott szállítási módon hazahozzák. Lehet expressz, vagy légi úton, de, ha valami nagyobbat rendelnénk, az sem gond, hajókonténerrel, vagy légi gyűjtővel gyakorlatilag egy autó vagy motor Magyarországra szállítását is meg tudják oldani. Folyamatos szolgáltatás-fejlesztéseiknek köszönhetően ma már arra is lehetőséget biztosítanak, hogy egy megrendelő több kisebb csomagot összegyűjtve, egyben hozassa haza megrendeléseit, így jóval költséghatékonyabban jut hozzá dolgaihoz. Aprócska cég, nagy kapacitás, hatalmas ötlet.

Nagy Norbert, a cég ügyvezetője szerint gyakran szállítanak hangszereket (főként gitárokat), autóalkatrészeket amerikai autókhoz, de sok megrendelő vásárol itthon nem kapható márkájú ruhákat, cipőket, műszaki cikkeket, számítástechnikai eszközöket. Több alkalommal szállítottak már autót, és motort is Magyarországra, valamint ritkaságokat, régiségeket, speciális tárgyakat gyűjtők részére.

(Forrás: Piac és Profit)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum