Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
30 milliárdos forgalom az elektronikus kereskedelemben2006. 06. 16.

Várhatóan eléri a 30 milliárd forintot a magyarországi online áruházak forgalma 2006-ban – hangzott el a III. Elektronikus Kereskedelem Konferencián.


Lemák Gábor, a GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatóhelyettese előadásában ismertette: míg 2001-ben alig lépte át a 3 milliárd forintot, 2005-ben már 20 milliárd forint volt az online áruházak forgalma. Magyarországon jelenleg közel ezer online áruház működik, ebből mintegy 50 mozgatja a piacot. Hozzátette: dinamikus bővülés várható, a piac szereplőinek száma 2008-ra elérheti a kétezret.

Kiemelte: a felhasználók aránya alacsony a lakosságon belül, mintegy 280 ezren vásároltak eddig az interneten. Ez egytizede az európai uniós aránynak, ahol a lakosság 40 százaléka élt már ezzel a lehetőséggel. Magyarországon az internetezőknek is csupán 12 százaléka választotta már legalább egyszer ezt a vásárlási formát.

Lemák Gábor hangsúlyozta: az online áruházak felkészültek, de a felhasználói oldalon mind az infrastrukturális feltételek, mind a képzettség hiánya miatt rövid távon nem várható áttörés. A fizetési szokásokról szólva elmondta, az internetes vásárlók közül mintegy ötezren választották a bankkártyát, 92 százaléka a vásárlóknak készpénzzel, utánvéttel fizet.

(Forrás: FigyelőNet)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum