Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Internet alapokra helyezett marketing2006. 06. 16.

Az első hazai IMA konferencia előadói egyetértettek abban, hogy a marketing-kiadások mérhető megtérülése a menedzsmenti döntések központi kérdésévé vált.


Az internet-alapú marketing megoldások, mint az interaktív marketing-tevékenység központi elemei, az üzletépítés eszközeivé tehetők. Az azonnali, kétoldalú kommunikációt kínáló interaktív marketing pontos és részletes mérhetősége révén pontosan követhetővé teszi az üzleti értékteremtést.

Egy példával élve, nem érdemes valakit emailben is és levélben is elhívni vacsorázni, ha már a telefonban igent mondott - mondta Mányai Csaba, az Arcus Interactive Group marketing igazgatója, utalva a hagyományos reklám logikája és az interaktív logika közötti különbségekre. Az interaktív eszközök alkalmat adnak a célcsoport tagjaival való személyes, kétoldalú kapcsolat kialakítására és ezen kapcsolat folyamatos fejlesztésére, nemcsak az értékesítés előtt, hanem az elégedettség mérésére és megtartására az értékesítés után is. Az internet egy éjjel-nappal nyitva tartó találkahely fogyasztók és értékesítők részére. 

Az interaktív marketingnek szentelt konferencia délelőtti, plenáris előadásain az IMA által fémjelzett gondolati váltás elméleti hátterét vázolták az előadók, délután pedig három szekcióban az interaktív marketing eszközeivel ismerkedtek a résztvevők.

Az Arcus Interactive Group meghívására Karen Breen Vogel, a chicago-i székhelyű Cleargauge interaktív marketing ügynökség vezetője is előadott az IMA konferencián. 10 éves, sikeres interaktív marketing-gyakorlata alapján az Egyesült Államokból érkezett szakember elmondta, hogy az interaktív médiában nem a vállalat, hanem a fogyasztó kontrollálja az ismerkedési folyamatot. Ezért az optimális honlapok egy ismerkedési folyamaton vezetik végig a potenciális vásárlókat a kívánt üzleti cél támogatása érdekében. Az ideális honlap tehát nem a vállalatról, nem termékekről, hanem a vásárló kívánalmainak kiszolgálásáról szól.

Szerző: © Arcus Interactive Group

(Forrás: www.szelessav.hu)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum