Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
X-Men 3: menetrend szerinti kalózbotrány2006. 06. 16.

Manapság szinte az számít különlegességnek, ha egy új mozifilmhez nem juthatnak hozzá már premier előtt az érdeklődők - a premier napjától kezdve viszont csak a valóban érdektelen alkotások hiányozhatnak egy-egy kalóz (és a fájlcserélő rendszerek) kínálatából.


Május végén Sidney külvárosában fogta el a rendőrség azt a férfit, aki az X-Men 3 - Az ellenállás vége bemutatóján videokamerájával rögzítette a filmet - jelentette be a Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association - MPA). A hatóságok továbbra is keresik a filmkalóz bűntársát, aki elmenekült a helyszínről. Az MPA szerint a rendőröket annak a mozinak az alkalmazottjai riasztották, ahol a páros a szuperhős-trilógia harmadik részéről a felvételt készítette.

A frissen bemutatott filmek videóra rögzítése világszerte egyre jobban terjedő jelenség. Ez különösen Ázsiára igaz, ahol külön iparággá nőtte ki magát a kézikamerás felvételek DVD lemezekre való átírása. Az így kapott kalózmásolatok terjesztése természetesen már a többi földrészt is érinti, de a tartalmak hamarosan a fájlcserélő rendszereken is megjelennek. A másolatok minősége nem a legjobb, de amíg megvásárlásuk kevesebbe kerül egy mozijegy áránál, addig a terjesztőknek nincs okuk a forgalom csökkenésétől tartani. Az MPA becslése szerint a szervezet tagjait 2005-ben 6,1 milliárd dolláros kár érte a bűnözők tevékenysége miatt.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum