Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
43 hibát foltozott be az Apple2006. 06. 16.

Az Apple a napokban igen komoly méretű biztonsági hibajavító csomagot adott ki különböző termékeihez. A frissítések több mint 40 sérülékenységet szüntetnek meg.


Az Apple Computer bejelentette, hogy letölthető a 2006-003-as számú frissítési csomagja, amely összesen 43 biztonsági rést foltoz be a Mac OS X operációs rendszerben, illetve a cég különböző szoftvereiben.

Az Apple a hibák veszélyességi besorolását nem közölte, de azokat a biztonsági cégek a kritikus veszélyességű sebezhetőségek közé sorolják. A hibajavítások közül 31 darab a Mac OS X operációs rendszerbe legutóbb felfedezett biztonsági réseket foltozza be. Ezen hibák közül a legkritikusabbak kártékony kódok jogosulatlan lefuttatására adnak lehetőséget az érintett rendszereken.

Az Apple hibajavító csomagjában olyan frissítések is megtalálhatók, amelyek a Safari webböngésző, illetve a Mail levelezőkliens sérülékenységeit szüntetik meg. A Safari esetében egy olyan biztonsági rés került befoltozásra, amely speciálisan szerkesztett weboldalak révén volt kihasználható, és jogosulatlan fájlműveletek elvégzésére adott lehetőséget. A levelezőszoftver hibája pedig kártékony kódok lefuttatását segítette elő.

Az Apple hibajavító csomagja egyéb szoftverekhez is tartalmaz frissítéseket. Így például a népszerű QuickTime alkalmazáshoz 12 patch vált letölthetővé, amelyek a különböző multimédiás állományok révén kihasználható sérülékenységeket szüntetik meg.

(Forrás: PC World)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum