Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
A Microsoft bevizsgáltatta a technológiáját2006. 06. 16.

A Microsoft a legális adatkezelés bizonyítása érdekében auditáltatta azt az adathalászat ellen védő technológiáját, amely többek között az Internet Explorer 7 webböngészőbe is helyet kap.


A Microsoft az Internet Explorer 7 fejlesztése során nagy hangsúlyt fektet azon megoldások bevezetésére, amelyek segíthetik a felhasználók bizalmas adatainak védelmét. E megoldások közé tartozik a Phishing Filter is, amelynek legfőbb feladata, hogy csökkentse a napjainkban egyre gyakrabban fenyegető adathalász támadások kockázatait.

A Microsoft a Phishing Filter fejlesztése során sokat hangoztatta, hogy ez a technológia nem küld el semmiféle személyes adatot a működése közben. Azonban a cég ezt egy külső, független auditor szervezet segítségével is be szerette volna bizonyítani, ezért úgy határozott, hogy felkéri a Jefferson Wells céget az új biztonsági technológiájának auditálására.

Rob Franco, a Microsoft egyik szakembere elmondta, hogy a vizsgálatok során az auditorok számára lehetőséget biztosítottak a technológia mélyreható átvizsgálására. Az audit során bebizonyosodott, hogy a Phishing Filter nem küld el semmiféle bizalmas információt a felhasználó beleegyezése nélkül, és a webes szolgáltatásokon keresztül továbbított adatok egyike sem alkalmas a felhasználók későbbi azonosítására. A megoldás az adathalászati célokat szolgáló weboldalak kiszűrése érdekében URL-eket küld az erre kijelölt szerverek felé, de csak abban az esetben, ha a kliens számítógépen található adatbázisban nincsenek információk a felhasználó által meglátogatni kívánt weboldalról. Rob Franco szerint az auditorok egyetértettek abban, hogy a Microsoft valóban hatékonyan védi a személyes adatokat, és azok bizalmasságát tiszteletben tartja. A szakember azt is elmondta, hogy a Phishing Filter folyamatos fejlesztése miatt a vizsgálatokat a jövőben többször meg fogják ismételni.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum