Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Összefogás segítheti a spamek elleni küzdelmet2006. 06. 16.

Egyes biztonsági elemzők szerint a világszerte alkalmazott különböző törvények, szabályozások valamint antispam eszközök nem tudják meggátolni a spamek terjedését, sőt egyre trükkösebb megoldások megjelenését ösztönzik.


Az ausztráliai székhelyű BDO Kendalls cég egy érdekes bejelentést tett, miszerint a kéretlen levelekkel kapcsolatban felmerülő problémák ahelyett, hogy megszűnnének, egyre komolyabbá válnak. Michael Axelsen, a cég egyik vezetője nyilatkozatában elmondta, hogy becslésük szerint napjainkban az összes email forgalom 30-40 százalékát spamek teszik ki.

A nagy mennyiségű kéretlen levél több szempontból is problémát jelent. Egyrészt jelentősen csökkenti a hasznos adatforgalomra eső sávszélességet, másrészt a vállalatok és a felhasználók számára is sok bosszúságot illetve kellemetlenséget okoznak. Mindezek mellett a spamek biztonsági szempontból is mind több kockázatot hordoznak, ugyanis az adathalászathoz felhasznált kéretlen levelek száma folyamatosan emelkedik. Axelsen szerint - annak ellenére, hogy a szolgáltatók, a szervezetek és a vállalatok már többnyire alkalmaznak valamiféle antispam megoldást - a felhasználók mégis sok időt töltenek a kéretlen levelek törölgetésével.

Az ausztráliai szolgáltatók és vállalatok többsége már belátta, hogy a kéretlen levelek ellen csak hatékony összefogással lehet fellépni. Ezért július 16-tól számos cég megpróbál együttműködve védekezni a spamek ellen, és egy egységes szabályrendszer szerint fogják elősegíteni a kéretlen levelek terjedési ütemének csökkenését. Az együttműködésben megközelítőleg 700 Internet szolgáltató is be fog kapcsolódni.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum