Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Friss spyware kereső a Pandától2006. 06. 16.

A SpyXposer egy ingyenesen elérhető, online alkalmazás, amely már több mint 6 millió kémprogramot leplezett le 2006-ban.


Az új verzió nagy hangsúlyt helyez arra a veszélyre, amelyet a spyware-ek napjainkban jelentenek, melyek már nem csak behatolnak a felhasználók adataiba, de olyan problémák okozója is lehet, mint egy rendszerlassulás vagy összeomlás stb.

A Panda Software évek óta kitartóan harcol szakképzett munkatársaival és erőforrásaival az ilyen internetes behatolók ellen, biztosítva, hogy a megoldások hatásosak legyenek, amikor a kémprogramot észlelnek. A SpyXposer naponta frissül a legújabb adatbázisból.

A kémprogramok az egyik legjelentősebb internetes fenyegetettséggé váltak az utóbbi hónapokban. Egyes források szerint a komputerek 90%-a fertőzött valamilyen típusú rosszindulatú kóddal. Ennek oka a malware készítők olyan anyagi motivációja, mint például a visszatérő nagy értékű profit, amely abból származik, hogy eladják a lehúzott adatokat, vagy közvetlenül junkmail-t küldenek.

„A szándékunk a SpyXposer-rel minimalizálni a kémprogramok hatását a számítógépekre az egész világon. Ez a fajta rosszindulatú kód korábban a felhasználók számára csak minimális gondot jelentett, mostanra azonban az egyik fő internetes fenyegetettségévé vált. Gondoljunk csak például a pénzügyi veszteségekre, mely az IT rendszer meghibásodása okozta termelékenység kiesés miatt ér egy céget” – nyilatkozta Luis Corrons, a PandaLabs igazgatója.

A SpyXposer használatához Internet Explorer böngésző szükséges.

(Forrás: PC World)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum