Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
A komplett védelem a nyerő2006. 06. 16.

Az IDC legutóbbi biztonsági felmérése szerint az egyre több biztonsági eszközzel járó karbantartási feladatok miatt a jövőben jelentős növekedés várható az egyszerűen kezelhető, komplett védelmet biztosító termékek piacán.


Az IDC előrejelzései szerint a szervezetek és a vállalatok egyre inkább keresik azokat a megoldásokat, amelyek integrált vírus és kémprogram védelemmel, tűzfallal valamint behatolásdetektáló megoldásokkal is rendelkeznek. Mind fontosabb szemponttá válik a központi menedzselhetőség, a naplóállományok karbantartása, valamint a testreszabható biztonsági szabályzatok kezelése is. Az IDC szerint az ilyen, komplett védelmet biztosító, lehető legegyszerűbben menedzselhető termékek iránti kereslet 2010-ig folyamatosan emelkedni fog.

A komplett védelmi megoldásokat nyújtó SCM-et (Secure Content Management - biztonságos tartalommenedzsmentet) támogató termékek nagy jövő előtt állnak. Brian Burke, az IDC egyik kutatója szerint az SCM piacon gyors növekedésre lehet számítani. Ezek a megoldások ugyanis hamar kifejlődhetnek a jelenleg még egy-egy funkcióval rendelkező termékekből, így azok rövid időn belül a jelenleginél sokkal teljeskörűbb védelmi feladatokat láthatnak el.

Az IDC szerint az átjárószintű védelmi eszközök is átalakulás előtt állnak. Ezen eszközök esetében is a minél teljesebb körű védelemre való törekvés figyelhető meg. A gyártók az átjáróknál elhelyezhető biztonsági eszközeiket egyre gyakrabban fogják ellátni tűzfal, behatolásdetektáló és megelőző valamint antivírus funkciókkal is annak érdekében, hogy egetlen dobozban tudják biztosítani e védelmi funkciókat.

Az IDC szakembereinek véleménye szerint a vállalatoknál problémát jelent a munkaállomásokon telepített egyre többfajta biztonsági szoftver menedzselése és karbantartása. Ezért a végponti védelem területén is lehet számítani új, az eddigieknél integráltabb biztonsági termékek megjelenésére.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum