Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
21 hónapra ítélték az MSN-es csalót2006. 06. 26.

21 hónapos börtön- és 57 ezer dolláros pénzbüntetést kapott egy amerikai férfi, aki az MSN előfizetőket megtévesztve nyerészkedett.


Az Egyesült Államok törvényei szerint akár tíz éves börtönbüntetést is kaphatott volna a 21 éves Jayson Harris, aki hamisított fejléccel rendelkező e-maileket küldött az MSN előfizetőinek. A gyanútlan felhasználók, akik követték az üzenetben található hivatkozást, egy hamis weboldalra jutottak, melynek célja személyes információk megszerzése volt.

Harris a csaláshoz nagyapja számítógépét használta fel. Az adathalászati támadás során több száz ügyfél adataihoz jutott hozzá a fiatalember, az 57 ezer dolláros büntetést az áldozatoknak kell megfizetnie.

A lefülelésben az FBI mellett a Microsoft is aktívan részt vett. Az eddigi tapasztalatok szerint sikeres a szoftveróriás által tavaly útjára indított kezdeményezés, melynek keretében adathalászokat próbálnak elkapni, illetve tevékenységüket megakadályozni. Eddig 125 személy ellen indítottak pert, és kétezernél is több csaló weboldalt kapcsoltak le a világhálóról.

Az adathalászati támadások elleni védekezésben továbbra is első számú szerepe van a józan észnek, ne kattintsunk olyan e-mailben található linkekre, melyek látszólag a bankunktól vagy online üzletektől érkeznek. Ilyen esetekben mindig saját kezűleg gépeljük be az adott cég hivatalos webcímét, gyanú esetén pedig telefonon keressük meg az ügyfélszolgáltatot.

(Forrás: VNUNet - VírusHíradó)

 

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum