Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Egyre több támadás a fájlcserélőkön keresztül2006. 06. 22.

Az azonnali üzenetküldő szolgáltatások illetve a fájlcserélő hálózatok biztonságával foglalkozó egyik felmérés szerint a biztonsági problémák száma az elmúlt év hasonló időszakához képest jelentősen emelkedett.


A FaceTime Communications kiadta a legutóbb elvégzett felmérésének eredményét, amely elsősorban az azonnali üzenetküldő (IM) szolgáltatások valamint a fájlcserélő hálózatok biztonsági problémáit vizsgálta. A cég szerint az azonnali üzenetküldők esetében kiderült, hogy az utóbbi negyedévben nem nőtt ezen szolgáltatásokat felhasználó támadások száma. Ennek ellenére még mindig nagyon gyakoriak e támadási formák. A fájlcserélő hálózatokon keresztül terjedő kártékony programok száma azonban továbbra is gyors ütemben emelkedik. A FaceTime jelentése szerint ugyan az IM vírusok és támadások egyelőre még gyakoribbak, mint a fájlcserélőn terjedő kártékony programok, de a terjedési tendenciák alapján ez az arány megváltozhat.

A FaceTime szerint az első negyedévben az azonnali üzenetküldőkön és a fájlcserélőkön keresztül végrehajtott támadások az elmúlt év hasonló időszakához képest többszörösére emelkedtek. Emiatt egyre komolyabb védelmi intézkedések meghozatalára van szükség. Tyler Wells, a FaceTime egyik igazgatója elmondta, hogy a kártékony programok készítői egyre több támadást hajtanak végre, így a rendszergazdáknak és a felhasználóknak is lépést kell tartaniuk a fenyegetettségek számának növekedésével. A védelmi intézkedések azonban egyelőre háttérbe szorulnak. Ezt a tényt Don Montgomery, az Akonix IM biztonsági cég alelnöke is megerősítette, és kifejtette, hogy napjainkban a vállalatok esetében körülbelül csak a PC-k tíz százaléka élvez teljes körű védelmet az azonnali üzenetküldőkön keresztül terjedő kártékony programokkal illetve támadásokkal szemben.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum