Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
F-Secure vírusvilágtérkép2006. 06. 22.

Az F-Secure bemutatta az F-Secure World Map szolgáltatást, melynek segítségével azonnal áttekinthetővé válik a világ vírushelyzete.


A kutatási célokra kifejlesztett online eszköz négy nyelven -- angolul, franciául, németül és finnül -- érhető el a nagyközönség számára. A vírus világtérkép kiváló eszköz arra, hogy bárki gyorsan átlássa egy adott időpont vírushelyzetét. Ez hasznos kiindulási pont azok számára, akik szeretnék megérteni a hírekben szereplő számítógépes kártevők mögötti folyamatokat, és követni akarják a legújabb vírusok terjedését.

A worldmap.f-secure.com oldal látogatói először egy világtérképet látnak, amely a globális vírushelyzetet mutatja be, majd néhány kattintással bármely földrész vagy ország vírusfertőzési adatai is elérhetővé válnak az érdeklődők számára. Az alacsonytól a járványig terjedő fertőzöttségi szintek különböző színnel jelennek meg a térképen, így a felhasználó gyorsan átláthatja egy ország vagy régió vírushelyzetét. A kapcsolódó grafikonok és statisztikák segítségével a látogatók megismerhetik az elmúlt óra vagy akár az elmúlt év fertőzéseinek tágabb összefüggéseit, illetve kártevőfajtákra lebontva is megtekinthetik az adatokat.

(Forrás: PC World)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum