Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Új szolgáltatás az adathalászat ellen2006. 06. 22.

Új weboldal indult (PhishRegistry.org), amely segítséget nyújt az adathalász támadások gyorsabb felismerésében, illetve azok megakadályozásában.


Az adathalász (phishing) támadások legfőbb célja, hogy kártékony emaileken keresztül vagy meghamisított weboldalak révén minél több bizalmas adatot szerezzenek meg a felhasználóktól. A támadások felismerése egyre nehezebb, ugyanis a támadók mind megtévesztőbb trükköket vetnek be a céljaik elérése érdekében. Az adathalászat elleni védelemmel foglalkozó Anti-Phishing Working Group szerint a phishing weboldalak száma januárban rekordot döntött, és azóta is folyamatosan emelkedik.

A PhishRegistry.org címen elérhető új weboldal készítői úgy határoztak, hogy fellépnek az adathalászat ellen, és hatékony megoldásokat dolgoznak ki annak érdekében, hogy minél előbb felismerhetők legyenek a támadások. Az új szolgáltatásuk részeként azt vállalták, hogy emailes figyelmeztetéseket küldenek a weboldalak üzemeltetőinek akkor, ha azt észlelik, hogy a regisztrált oldalak egy meghamisított verziója is elérhetővé válik az Interneten.

A PhishRegistry.org üzemeltetésével a CipherTrust. foglalkozik. A cég az adathalászati célokra felhasznált weboldalak felismerését a Phisherprinting nevű technológiájának segítségével végzi. A megoldás lényege, hogy az eredeti weboldalakról - a HTML kódok, a képek és a szövegek felhasználásával - egy "ujjlenyomat" készül. Ezt követően a rendszer az Interneten keresgélve abban az esetben jelez, ha azt észleli, hogy az eredeti weboldal egy másik példánya is elérhetővé vált a Világhálózaton.

A PhishRegistry.org adathalászat ellen védő szolgáltatásai ingyenesen vehetők igénybe.

(Forrás: Computerworld) 

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum