Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Változik az Internet Explorer biztonsági réseinek kezelése2006. 06. 22.

A Microsoft elérhetővé tett egy olyan adatbázist, amely az Internet Explorer sebezhetőségeinek leírását tartalmazza. Emellett a cég lehetőséget biztosít a felhasználók számára az újonnan felfedezett hibák bejelentésére.


A szoftveres sérülékenységek közül a webböngészőkbe felfedezett biztonsági rések jelentik a legnagyobb problémát, ugyanis ezen hibáknak nemcsak a száma nagy, hanem a veszélyességük is. Ezáltal a támadók előszeretettel használják ki e sebezhetőségeket. Esetenként olyan hibákat is felhasználnak, amelyeket a böngészőket fejlesztő cégek még ki sem javítottak, így sokszor a felhasználók védtelenek a támadásokkal szemben. A fejlesztők igyekeznek olyan megoldásokat találni, amelyek révén minél hamarabb felismerhetők a sebezhetőségek. A Microsoft sem kivétel ez alól, ugyanis bejelentette, hogy az Internet Explorerbe felfedezett biztonsági hibák az eddigieknél hatékonyabban jelenthetők be a cég számára. Emellett lehetőséget biztosít az Internet Explorer legutóbb felfedezett sérülékenységeiről szóló információk megtekintésére is.

A hírek szerint a publikussá tett adatbázishoz azok a felhasználók adhatnak hozzá új bejegyzéseket, akik regisztráltak a Microsoft weboldalain. Azonban a tervek szerint bejelentkezés nélkül is megtekinthetők lesznek az eddig felfedezett biztonsági rések adatai.

Az egyik microsoftos blogban olvasható, hogy a cég számos ügyfele kérte az Internet Explorerrel kapcsolatos hibák hatékonyabb kezelését és bejelentését. Ezért határozott úgy a Microsoft, hogy egy olyan felületet biztosít, amely a böngésző hibáinak kezelését segíti. A cég azonban csak a jövőben megjelenő Internet Explorer 7 illetve az azt követő verziókra fogad el hibabejelentéseket.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum