Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Trükkösen szerez jelszavakat egy új trójai2006. 06. 22.

A Feebs trójai legújabb variánsa nagyon fondorlatos módon próbál hozzájutni a fertőzött számítógépeken megadott adatokhoz, így többek között jelszavak megszerzésére is alkalmas.


Elsőként az Aladdin cég számolt be a Feebs trójai azon legújabb variánsáról, amely komoly kockázatot jelenthet a fertőzött számítógépeken megadott adatokra. Az új trójai ugyanis nem egészen szokványos adathalászati technikát alkalmaz. Nem küld olyan meghamisított (phishing) leveleket, amelyek tartalmaznak kártékony weboldalra mutató linket, így a támadáshoz nincs szükség a felhasználó ilyenfajta "közreműködésére". A trójai amikor megfertőz egy számítógépet, akkor módosítja a hosts fájl bejegyzéseit, és megváltoztatja a DNS szerverhez kapcsolódó beállításokat. Amikor a felhasználó a fertőzött számítógépről meg szeretné nyitni az eBay weboldalát, akkor azonnal egy meghamisított weboldalra kerül. Amennyiben itt megadja az adatait és a jelszavát, akkor azok a támadók kezébe kerülnek. Az Aladdin szerint a trójai és az általa betöltődő hamis weboldal felismerése nem minden esetben egyszerű feladat, ráadásul a böngésző címsorában a kártékony oldal megnyitásakor is a hivatalos eBay cím szerepel.

A Feebs új variánsa amellett, hogy az eBay meghamisításával próbálkozik számos egyéb kártékony műveletet is végrehajt. Többek között leállítja a biztonsági szoftvereket, így a fertőzött számítógépeket további fertőzésveszélynek teszi ki. A trójai egyes esetekben egyéb vírusok letöltésére és telepítésére is alkalmas.

(Forrás: Computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum