Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
A védelem új generációja a Kaspersky Labtól2006. 07. 13.

A Kaspersky Lab, az egyik vezető információbiztonsági szoftverfejlesztő vállalat bemutatta az új Kaspersky Internet Security 6.0 termékét és a Kaspersky Anti-Virus 6.0 legújabb változatát. Mindkét termék az otthoni felhasználóknak nyújt átfogó védelmet a rosszindulatú kódok, kémprogramok és rootkitek ellen.


A Kaspersky Anti-Virus és Internet Security 6.0 egyesíti a hagyományos mintaalapú víruskeresési módszert, amely vírusleírások alapján azonosítja a kártevőket, valamint a proaktív védelmet, amely a rosszindulatú programokat működésük vizsgálatával ismeri fel, és így a hamis riasztások esélye minimálisra csökkenthető. A termék segítségével a kártevők által végrehajtott rendszermódosításokat a felhasználó egy kattintással vissza tudja vonni. A rosszindulatú kód törlésekor az új termékek automatikusan eltávolítják az operációs rendszerből a kártevőre utaló összes hivatkozást.

A Kaspersky Anti-Virus 6.0 a rendszer erőforrásaival is gazdaságosan bánik. Mielőtt a vírusvédelmi program nagyobb erőforrás-igényű műveleteket hajtana végre, először ellenőrzi a legutóbb indított alkalmazásokat. Ha a felhasználó nagy erőforrás-igényű folyamatokat indított el, az anti-vírus program felfüggeszti saját műveleteit, felszabadítva ezzel a rendszer erőforrásait.

Az új szoftverek vizsgálati sebessége nagyobb, a vírusvédelmi frissítések letöltéséhez szükséges idő pedig kevesebb, mint a korábbi változatokban. Ezen kívül még számos fenyegetés ellen biztosít védelmet, például az adatlopás, az eltérítéses támadások, a trójai és a számítógépes bűnözést segítő programok ellen. A program emellett letiltja a bannereket és a felnyíló ablakokat is, így védve a felhasználót a tolakodó online hirdetésektől.

A megoldás olyan új rendszerrel szűri a kéretlen leveleket, amely számos fejlett szűrési technikát tartalmaz. A szoftver öntanuló Bayes-algoritmusa a felhasználók levélforgalmához igazodik, ezzel minimalizálva a levélszemét adatbázis frissítéséhez szükséges internetforgalmat. A levélszemét-szűrő felismeri a kéretlen levelekben használt grafikus elemeket, az integrált levélirányító alkalmazás pedig úgy csökkenti a forgalmat, hogy a bejövő üzenetek fejlécét anélkül ellenőrzi, hogy letöltené az üzeneteket az e-mail kiszolgálóról. A Kaspersky Lab 20 percenként frissíti a kéretlen levelek adatbázisát.

A potenciális veszélyforrások után kutatva az operációs rendszer minden fontos területét figyeli, és még a rejtőzködő programokat is észleli, mint például a rootkiteket. A termék az e-mailek és az internetről letöltött fájlok, weboldalak valós idejű vizsgálatával biztosítja a bejövő és kimenő adatforgalom biztonságát.

Az új szoftvercsomag integrált védelmet nyújt a legkülönbözőbb internetes fenyegetések – a rosszindulatú kódok, kémprogramok, hálózati csalások és kéretlen levelek ‑ ellen. A programcsomagban lévő tűzfal ellenőrzi a számítógép és az internet közötti adatforgalmat, és letilt minden jogosulatlan hozzáférést a felhasználói adatokhoz. A tűzfal lehetővé teszi, hogy a felhasználó különböző üzemmódokat állítson be az eltérő hálózattípusokhoz, például az internethez, az intranethez és a megbízható hálózatokhoz.

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum