Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Az Invitel a spam elleni korlátozásokról2006. 07. 13.

Az interneten zajló e-mail kommunikáció jól meghatározott protokollok (pl. SMTP, POP3), szabványok és ajánlások alapján történik. A csatorna hatékony és kényelmes felhasználásához a résztvevőknek be kell tartaniuk bizonyos szabályokat.


A megfelelő működés fenntartása érdekében az internetszolgáltatók is egyre szigorúbb ellenőrzéseket végeznek mail szervereiken, ezzel próbálva a nem kívánatos forgalmat visszaszorítani.

Ennek alapján és az utóbbi hetekben megnövekedett kéretlen e-mail (spam) forgalom minimalizálása, illetve kizárása érdekében az Invitel Rt. elektronikus levelező-rendszere a jövőben csak pontosan bejegyzett domainnel rendelkező mail szerverekről fogad leveleket, dinamikus IP címmel, illetve hiányos DNS beállítással rendelkező mail szerverekről nem. Az ezeket a mail szervereket használó feladók automatikus értesítést kapnak a sikertelen kézbesítés tényéről (ezek általában Postmaster vagy MAILER-DAEMON feladójú levelek), amelyben tájékoztatást kapnak az elutasítás tényéről, időpontjáról és okáról. Ebből a hibás beállításra is következtetni lehet.

Mivel a probléma minden esetben a feladó oldalán (a küldő szerver hiányossága miatt) jelentkezik, a küldő félnek lehetősége van arra, hogy tájékoztassa saját e-mail szolgáltatóját a beállítási problémáról. A mail szervert üzemeltetőknek pedig ellenőrizniük kell a DNS beállításait.

Az illegális e-mail forgalom visszaszorításával az Invitel szeretné tovább emelni szolgáltatásainak minőségét, és ezzel együtt az internethasználat kultúráját. Az üzleti és magánelőfizetők számára az e-mail forgalom megbízhatósága egyre nagyobb jelentőséggel bír, ezért az Invitel célja, hogy az internet fejlődésével lépést tartva ügyfelei számára minél magasabb szintű szolgáltatást biztosítson.

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum