Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Közlemény a számítástechnikai felhasználók védelmében2005. 05. 08.

Idejétmúlt konfigurációk a hipermarketek számítástechnikai részlegein. Miközben a törvényben előírt módon három év egy számítástechnikai eszköz kihordási ideje, addig egyes üzletek polcain akár két évnél is idősebb konfigurációk találhatók új termékként.


Az Infomediator az elmúlt időszakban, több hipermarketben, és számítástechnikai szaküzletben ellenőrizte a Sulinet programban kínált számítógépeket. Tapasztalataink alapján, egyes helyeken 2002-2003. évi konfigurációkat kínálnak a felhasználóknak, megtévesztve a nem szakértő vásárlókat. Az Infomediator úgy érzi, hogy ezzel a kereskedők veszélyeztetik a Sulinet program céljait.A Projekt Tanács az egyes opciós termékek minimális mûszaki tartalmára a következõ határozatot fogadta el 2004. május 20-án:

1. processzor: Intel Celeron 2.6 GHz vagy annál jobb ; AMD AthlonXP 2600+
2. memória: legalább 256 Mb/400 MHz – 1 slotban;
3. merevlemez (Notebooknál HDD, vagy FDD): legalább 80 GB;
4. monitorvezérlõ: legalább Nvidia Fx5600, vagy ATI Radeon 9600/ 9600 Pro/ 9600XT vagy Matrox G550 grafikus maggal ellátott videókártya-gyártók termékei;
5. hangszóró: 2.1. (két kis hangszóró + egy mélysugárzó)

A meghatározott minimállis konfiguráció szintjét el nem érő, két-három évvel ezelőtt újdonságnak számító konfigurációk az esetleges magasabb hardver követelményű szoftverek futtatására nem, vagy nem a megfelelő sebességgel képesek, illetve a kívánatos célnak tekinthető szélessávú internet hozzáférés esetén a letöltési sebesség is lassabb.
A kívánatos az lenne, hogy az adókedvezménnyel támogatott vásárlások keretében korszerű és nem elavult gépparkot szerezzenek be a vásárlók, és azok valós értékén történjen a vásárlás, amihez képest az adókedvezmény könnyítést jelent.

Az INFOMEDIÁTOR szükségesnek tartja felhívni a felhasználók figyelmétarra, hogy a jövő évi adókedvezmény csökkentésre tekintettel várható nagy karácsonyi vásárlásban különösen legyenek tekintettel a Sulinet keretében, adókedvezménnyel árusított termékek műszaki paramétereire. Amennyiben bizonytalanok abban, hogy az adott konfiguráció korszerű-e, illetve megfelel-e a Projekt Tanács által előírtaknak, úgy az Infomediátor készséggel ad tanácsot.

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum