Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Szex, net, zsarolás2005. 02. 06.

Kelet-Európában a zsarolás új fajtája hódít. Elég, ha a pénzes áldozat csak egyszer "félrelép" az interneten keresztül, a szexhacker máris lecsap.


Egy lengyel rendőrségi szakértő szerint nehéz megbecsülni a zsarolások számát, de akár 1000 esetről is szó lehet.

A dolog tuti biztos: az ügyfél önként sétál be a csapdába a világhálón keresztül, és mivel gyakran önmaga is tettes, esélye sincs segítséget kérni. Ha a dolog mégis kitudódna, az áldozat szakmailag és emberileg is tönkre teszi magát, a zsaroló pedig az ismeretlenség homályában marad, és várja a következő áldozatot.

A megzsaroltak olyan nyugat-európaiak és észak-amerikaiak, akik a volt szocialista országokban dolgoznak, és az interneten különböző nem túl drága szexszolgáltatásokat vesznek igénybe. Persze nem a hagyományos dolgokról van szó, sokkal inkább a pedofiliáról, a szado-mazo szexről és más egyéb tiltott vagy szokatlan praktikákról.

Az ilyen szolgáltatásokat kínáló weboldalakon keresztül - melyek a fizetőképes nyugat-európai kereslet miatt természetesen angol nyelvűek - azután a tényleges "akciót" is könnyedén ki lehet deríteni. A szexszolgáltatók megbízásából ugyanis belépnek a képbe a szexhackerek. Ennek az új foglalkozásnak a képviselői az áldozat e-mail-címén keresztül kiderítik a valóságos címét és a munkahelyét is, így egy szép napon ott pihen az ügyfél postaládájában egy elküldött kompromittáló e-mail másolata, vagy még rosszabb esetben egy fénykép az önfeledt hancúrozásról.

Ezután máris jöhet a felszólítás egy bizonyos összeg átutalására egy olyan bankszámlára, melyet a zsarolók hamis papírokkal csak ebből a célból nyitottak, és a pénz leemelése után soha többet nem is használnak. Az áldozatok jól tudják, nincs esélyük: sem a cégükhöz, sem a hatóságokhoz nem fordulhatnak segítségért. Egy lengyel rendőrségi szakértő szerint nehéz megbecsülni a zsarolások pontos számát, de akár 1000 esetről is szó lehet. Egy lehetséges kiút mindenesetre marad az áldozatok számára: gyors munkahelyváltás és költözés. (MTI)

Forrás: Életforma
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum