Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Interneten találták meg Paff, a bűvös sárkány ellopott gitár2005. 02. 08.

Peter, Paul & Mary. Magyarországon nem sokat mond a trió neve, pedig az ő nevükhöz fűződik az If I had a hammer és a Paff a bűvös sárkány is.


Peter Yarrow egyedi készítésű Larrivee gitárjára, mely még 2000 decemberében tűnt el egy Wasinghton-Fort Lauderdale repülőúton, rajongók figyeltek fel az amerikai ebay aukciós oldalon. Egy igazi hozzáértő azonnal felismerte a hathúros hangszert, és értesítette az eBay-t és Yarrow-t is. Az online aukciós oldal üzemeltetői azonnal leállították az árverést, és értesítették a rendőrséget. Egy órával később az FBI lefoglalta a gitárt Miami külvárosában.
„Nagyon örülünk mindketten. Én, és Paff a bűvös sárkány is.” – mondta Yarrow. Ugyan a gitár még nem került vissza hozzá, de ahogy mondta, már nagyon várja, hogy újra megfoghassa szeretett hangszerét.
„Tudják ez olyan, mintha egy régi barát érkezését várnám” - mondta a 66 éves zenész. ”Akkoriban ez hatalmas veszteség volt számomra, és most, hogy visszakapom, ez nem csak egyszerű öröm, hanem hatalmas boldogság”
Az 1973-ban készült gitár tokjával együtt tűnt el a repülőről. A becsületes megtalálónak500 dollár jutalmat ajánlottak fel, de senki sem jelentkezett. Egy ilyen Larrivee gitár ára egyébként 10,000 dollárnál kezdődik.
Yarrow elmondta, hogy ez volt a kanadai gitármanufaktúra első fémhúros modellje, és legszívesebben ezen játszott a koncerteken és lemezfelvételeken, sőt Fehér Ház-i látogatásakor is.
A zenész kérésére senki ellen nem emelnek vádat. A gitárt meghirdető férfi azt állítja, a hangszer nem az övé, csak „egy barátja barátjának a barátja” kérte meg, hogy hirdesse meg a neten. A férfi cserébe az ügyben érintett összes személy nevét elárulta a hatóságoknak.
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum