Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Nem üzent az MSN messenger2005. 02. 13.

Február 8-a fekete nap a kedvelt program, az MSN Messenger életében. A szolgáltatás gyakorlatilag leállt, az üzenetek nem jutottak el a címzettekhez


A Microsoft kedd este volt képes megszüntetni azt a problémát, ami a szolgáltatás használatának fennakadását okozta. Ez nem csak helyi jellegű gondokat okozott, hanem szerte a világon tapasztalhatták a felhasználók (itt, Magyarországon is). A redmondi vállalat szóvivője nem kívánt részletekbe menni a hiba természetét illetően, s azt sem közölte, hogy mit tett a Microsoft az üzemzavar elhárítása érdekében. Egy korábbi közlemény szerint egy izolált problémáról volt szó, amint az adatközpontban fedeztek fel.

A felhasználók panaszai először hétfőn kezdtek feltünedezni, aztán egyre jobban elárasztották a fórumokat. Érdekes összefüggés, hogy a Bropia nevű féreg ehhez képest alig pár nappal korábban kezdett terjedni az Interneten - egészen pontosan az MSN Messengeren - keresztül. Az amerikai vállalat szóvivője visszautasította azokat a spekulációkat, melyek az üzemzavart a digitális kártevővel társították össze.

Nem ez az első eset, hogy komoly hibákat produkál a szolgáltatás: legutoljára tavaly októberben okozott kommunikációmentes órákat egy üzemzavar. Azt megelőzően márciusban közel egy héten át kisebb-nagyobb fennakadásokat tapasztaltak azok, akik nem valamelyik alternatív üzenőklienst használnak csevegésre. Ennek oka egyébként a Passport szolgáltatásba való bejelentkezési nehézségekben volt kereshető.
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum