Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Lemondott a HP elnöke2005. 02. 13.

Bejelentette lemondását Carly Fiorina, a Hewlett-Packard igazgatótanácsának elnöke és elnök-vezérigazgatója. Fiorina azonnali hatállyal elhagyja a céget, az irányítást átmenetileg Bob Wayman pénzügyi igazgató veszi át. Az igazgatótanács elnöke átmenetileg Patricia Dunn lesz, aki 1998 óta tagja a testületnek. Fiorina távozását a tőzsde jól fogadta, a részvényárfolyam a mai napon eddig közel 10 százalékkal emelkedett.


Belsős források szerint Fiorina lemondásának oka az, hogy nézeteltérésbe keveredett az igazgatótanáccsal a vállalat jövőbeli stratégiáját illetően. "Az igazgatótanácsnak és nekem különbözött a véleményünk arról, hogyan hajtsuk végre a HP strarégiáját. Tiszteletben tartom a döntésüket" -- mondta Fiorina, akinek szavai arra utalnak, hogy távozása nem feltétlen a saját döntése volt. "A HP egy nagyszerű cég és sok sikert kívánok az itt dolgozóknak a jövőre."

Nemrégiben olyan lapértesülések láttak napvilágot, amelyek szerint a HP igazgatótanácsa megkurtította Carly Fiorina hatáskörét. A HP akkor buzgón cáfolta ezeket a híreket, azonban a mai bejelentés fényében nem kizárt, hogy az információk mégis valósak voltak. Az utóbbi időben a HP vezetését sok kritika érte amiatt, hogy a céget nem tudták növekedési pályára állítani és az informatikai ipar fellendülése idején a versenytársak -- IBM, Dell -- rendre elhúztak a HP mellett.

A teljes cikket elolvashatja a HWSW honlapján
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum