Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
A technológiai és a tőzsdei vállalat a Sun Grid számítóhálóz2005. 02. 21.

A Microsoft tegnap elérhetővé tette Windows Media Player 10 lejátszóprogramja legújabb, 3802-es verziószámú változatát, mely védelmet nyújt a Windows Media Video (WMV) és Audio (WMA) állományokban elhelyezett trójaik ellen. A Microsoft korábban úgy nyilatkozott, hogy a jogkezelő technológián található biztonsági rés ellenére a lejátszóprogram biztonságos, a redmondi óriás azonban most mégis elérhetővé tett egy frissített verziót.


A 3802-es verziójú változatot a Microsoft weboldalán keresztül, illetve a magyar nyelvű Windows-okhoz készült változatot HWSW.hu ftp-oldaláról is le lehet tölteni. A Windows Media Player 10 egyelőre nem frissíti önmagát az interneten keresztül, ezért a biztonságosabb változathoz csak letöltéssel és teljes újratelepítéssel lehet hozzájutni.
A Panda Software korábbi figyelmeztetése szerint a Windows Media állományok jogkezelésében található hibát kihasználva a Trj/WmvDownloader.A és Trj/WmvDownloader.B trójait letöltő rosszindulatú kódokat helyezték el ismeretlenek az állománycserélő hálózatokon terjesztett Windows Media Video videókban.
Az alkalmazások a Microsoft jogkezelő rendszeréhez hasonló felületet mutatnak a felhasználónak, mintha megfelelő licencet töltenének le a videó lejátszásához, ehelyett azonban különböző trójaikat, kém- és reklámprogramokat telepítenek fel a számítógépre.
A cikk folytatását elolvashatja a HWSW.hu honlapján.
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum