Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Üzenetküldő szoftverek spammeléséért letartóztatva2005. 02. 25.

Vád alá helyeztek egy USA-beli tinédzsert instant messengereken való spam küldése miatt. Az azonnali üzenetküldő alkalmazásokon egyre gyakoribb a nem kívánt üzenetek megjelenése - a jelenséget az e-maileknél tapasztalt spammel való hasonlóság miatt spim névre keresztelték el. Nemrég megtörtént az ezzel kapcsolatos első letartóztatás is: egy amerikai tinédzsert vettek őrizetben Los Angeles-ben. A 18 éves Anthony Greco New Yorkból tartott az angyalok városába, mikor kattant a kezén a bilincs: a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtéren tartóztatták le még a múlt héten.


Jelenleg azzal vádolják Greco-t, hogy másfél millió kéretlen üzenetet küldött szét, melyek pornográf és hitelezési tartalmakat hirdettek. A jelentések szerint a spimek célpontja a Myspace.com online hálózati szolgáltatás tagjai közül kerültek ki. Ráadásul ennél még komolyabb váddal is szembe kell néznie a fiatalembernek; Greco ugyanis állítólag megfenyegette a Myspace.com üzemeltetőit, hogy ha nem kötnek vele egy exkluzív marketingszerződést - amely legalizálta volna tevékenységét -, akkor elárulja technikáját a többi spammernek is. Ezzel kapcsolatban volt úton Greco, amikor letartóztatták. Az USA-beli tinédzser ugyanis azt hitte, hogy Los Angeles-ben a Myspace elnökével, Tom Andersonnal fog találkozni és szerződést kötni, ám a repülőtéren a rendőrök várták a fiút.

Maga a szolgáltatás még 2003. decemberében indult, Greco pedig a tavalyi év őszén kezdte meg spammelő tevékenységét a hálózaton, ami nemrég ért csúfos véget. Brian Hoffstadt, az államot képviselő ügyvéd elismerte, hogy megtörtént az első letartóztatás a spimmel kapcsolatban, s arra figyelmeztetett, hogy további hasonló eljárások várhatók az azonnali üzenetküldő szoftverek, hálózatok révén kéretlen üzenetek százezreit küldözgető internetezők ellen.

Forrás: Terminal
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum