Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Drasztikus árcsökkenés a HP-nál?2005. 02. 27.

Az elmúlt negyedév gyenge eredményének hatására a Hewlett-Packard határozott lépéseket tervez a tintasugaras nyomtatók piacán, amely elsősorban jelentős árengedményt jelent a vásárlók számára.


"Az első negyedévet illetően nem voltunk elégedettek a fogyasztói eszközök forgalmával, ezért agresszív lépéseket tervezünk, hogy helyreállítsuk a növekedés korábbi ütemét" - jelentette ki Viomesh Joshi, aki a HP nyomtató és PC részlegének igazgatójaként vett részt az elemzői konferencián. A rendezvényen a világ első számú nyomtatógyártója, és második számú PC-gyártója a várakozásokat alulmúlva a bevételek 10 százalékos növekedéséről számolt be, míg a profit mindössze 1 százalékkal nőtt. A szerény növekedés különösen érzékenyen érintette a nyomtató üzletágat, amely nemigen tudott megfelelni a Dell és a Lexmark által támasztott kemény versenynek. A nyomtató részleg a vállalat bevételi forrásainak kétharmadáért felelős, így nem csoda, hogy a vállalat új vezetése határozott ellenlépésekre szánta el magát.

"Ez megehetősen rossz hír a Lexmark számára. A vállalat jelentős növekedést ért el a 100 dollár alatti terméke körében, de a HP miatt újabb árcsökkentésre van szükség, ami érzékenyen érintheti a céget" - kommentálta a bejelentést Shannon Cross, a Cross Research vezetője. Hozzátette, hogy egyelőre túl korai lenne találgatásokba bocsátkozni a konkurens vállalatok várható ellenlépéseit illetően, de a lépés nagy valószínűséggel újabb csökkenést eredményez majd az árakban.

"A HP vezetése minden bizonnyal újabb bejelentésekkel igyekszik majd tudatosítani a vásárlókban, hogy az árakat illetően nem a Dell a legjobb választás" - jelentette ki Jennifer Thorwart, az IDC elemzője. A jelek szerint tehát a vállalat vezetése úgy döntött, hogy nem adja el egyik részlegét sem, és inkább agresszív árpolitikával igyekszik helytállni a rivális vállalatokkal szemben.

- sg.hu -
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum