Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Negyedmillió személy adatai vesztek el2006. 06. 16.

A Hotels.com közel negyedmillió ügyfelét kénytelen figyelmeztetni, ugyanis egy külső cégtől egy olyan notebook került illetéktelen kezekbe, amelyen rengeteg bizalmas adat is megtalálható volt.


A Hotels.com egyik közleményében elismerte, hogy az elmúlt időszakban megközelítőleg 243 ezer ügyfelének adatai kerültek rossz kezekbe. Az adatok nem közvetlenül a cégtől tűntek el, hanem a webauditálást végző Ernst & Young egyik szakemberétől tulajdonították el azokat. A közlemény szerint az adatok az Ernst & Young munkatársának notebookján voltak megtalálhatók, aki azt a gépkocsijában hagyta. Az autót azonban - egy eddig ismeretlen tettes - feltörte, és ellopta a számítógépet. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy tolvaj tudtában volt-e a notebookon tárolt adatok fontosságának, és azért lopta-e el a számítógépet.

Az Ernst & Young május elején jelezte a Hotels.com felé a biztonsági incidenst. A vizsgálatok azóta is folynak. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a notebookon tárolt adatok között megtalálhatók voltak nevek, címek és hitelkártya információk is. Az eddigi nyomozás rávilágított arra, hogy elsősorban azon személyeket érinti az adatlopás, akik 2004-ben kezdeményeztek valamilyen tranzakciót a Hotels.com révén.

Az Ernst & Young tanult az esetből, és a biztonsági incidens óta az összes Amerikában, illetve Kanadában használt notebookját titkosítási eszközökkel látta el. Emellett az összes érintett személynek egy évre szóló hitelkártya-monitorozó szolgáltatásra fizetett elő.

(Forrás: computerworld)

Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum