Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
Újabb szoftverlegalizálási kampányt indít a BSA2005. 04. 24.

A Business Software Alliance Magyarország (BSA) új kampányba kezd annak érdekében, hogy a vállalatok minél nagyobb arányban használjanak jogtiszta szoftvereket - közölte Sebők Erzsébet, a szervezet szóvivője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.


A BSA ennek során tanácsadással segíti a vállalatokat, s hirdetésekben hívja fel a figyelmet a nem legális szoftverhasználattal kapcsolatos kockázatokra. A médiakampány 10-15 millió forintba kerül. Sebők Erzsébet közölte: a legutóbbi felmérés szerint Magyarországon a cégek 42 százaléka használ illegálisan szoftvert. Ezzel szemben az Európai Unióhoz korábban csatlakozott 15 fejlett országban ez az arány átlagosan 36 százalék.

A BSA újabb kampánya során kiemelt figyelmet fordít a kis- és közepes vállalkozásokra, mivel e körben tapasztalataik szerint viszonylag nagy a felhasználói szerződésekkel kapcsolatos tudatlanság, s gyakran rosszul értelmezik a költséghatékonyságot is. A szervezet becslése szerint ebben a szektorban 10-15 százalékkal magasabb arányban használnak fel illegális szoftvereket, mint a nagyvállalati körben.

Forrás: SG
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum