Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
"Forró drót" a veszélyes internetes tartalmak bejelentésére2005. 05. 07.

Telefonos "forró dróton" tehet bejelentést ezentúl az, aki illegális vagy veszélyes internetes tartalomra szeretné felhívni a figyelmet.


Ez is szerepel abban az együttműködési megállapodásban, amelyet az internetes bűnözés elleni hatékonyabb fellépés érdekében szerdán kötött az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) Budapesten.

Ha óvni akarja gyermekét, baráti vagy szélesebb ismerősi körét az illegális és veszélyes internetes tartalmaktól, azokról ezentúl bejelentést tehet a www.internethotline.hu webcímen, valamint a (06/1) 487-60-50-es „forródrót" telefonon - olvasható az egyezmény aláírásáról szóló közleményben, amelyet az ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) juttatott el az MTI-hez.

Az ORFK és a szövetség fontosnak tartja, hogy visszaszorítsák az internet árnyoldalaként megjelenő olyan illegális, tiltott, valamint a veszélyes információs tartalmakat, mint a gyermekpornográfia, a rasszizmus, a drogterjesztésre és -fogyasztásra való biztatás, erőszak, anyagi vagy erkölcsi károkat okozó szoftverek - áll a szerződésben.

A megállapodást az ORFK nevében Berta László dandártábornok, bűnügyi főigazgató, a MATISZ részéről Mlinarics József ügyvezető elnök írta alá.

A szerződés végrehajtását a rendőrség részéről Bolcsik Zoltán dandártábornok, az NNI igazgatója koordinálja.

Forrás: NOL - MTI
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum