Elfelejtettem a jelszót.
Infomediátor » Hírek
File-csere - az ellenálló Internet-szolgáltatókra is lesújt2005. 05. 22.

Hollandiában öt Internet-szolgáltatót is beperelnek azért, mert nem voltak hajlandóak együttműködni a hatóságokkal az illegális file-cserét végző felhasználóik beazonosításában.


A holland szerzői jogokat képviselő szervezet (Protection Rights Entertainment Industry Netherlands - BREIN) 42 magánszeméllyel szemben kezdeményezett bírósági eljárást azzal az indokkal, hogy jogvédett dalokat osztottak meg engedély nélkül az Interneten. Az egyes emberekre vonatkozó pontos adatok megszerzése miatt több Internet-szolgáltatóval felvették a kapcsolatot, ám közülük öt úgy döntött, nem enged a jogvédők nyomásának. Emiatt aztán őket is be fogja perelni a szervezet.

Kilenc személy megállapodott már a jogvédőkkel, ők fejenként átlagosan 2100 eurót fizetnek ki tetteik ellentételezéséért. Az öt legnagyobb ISP (AtHome, Chello, Wanadoo, Planet Internet, Tiscali) azonban nem adta ki több tucat internetező személyes adatait, így őket közvetlenül egyelőre nem tudja elérni a szervezet, csupán IP-címüket tudja. Emiatt döntött úgy a BREIN, hogy ezt az öt céget is bíróság elé idézi.

A szervezet egyébként biztos abban, hogy lesz hatása a történteknek, még ha el is veszti a következő hónapban a pereket a bíróságon.


FORRÁS: Terminal
Az INFOMEDIÁTOR megjegyzése:

Az eset Hollandiában történt, a hatályos magyar jog alapján kétségesnek tarjuk bármely hasonló ügy jogimegalapozottságát!
Kapcsolat | Copyright 2004-2008 Inforum